Sportplezier voor ieder kind dankzij inclusieve ASML Zomerspelen

Kinderen tussen de 6 en 18 jaar uit Helmond, Eindhoven, Veldhoven en omstreken hebben geluk! Van 8 juli t/m 14 augustus brengt ASML, met ondersteuning van het BrabantSport Fonds, jeugdig Brabant in beweging met de ASML Zomerspelen. Jongeren kunnen zich inschrijven voor een breed scala aan sportactiviteiten door heel de Brainportregio. Van bal-, water- en vechtsporten tot atletiek, urban sports en sportactiviteiten voor kinderen met een aandoening of beperking; ieder kind kan deze zomer meedoen! En dat laatste is belangrijk. Zo ziet ook Sven Dierx, die actief is als Junior Projectleider bij de FC Eindhoven Foundation: “We willen dat iedereen plezier kan maken!”

De amateurtak van FC Eindhoven is een van de vele verenigingen die deze zomer sportactiviteiten in het kader van de ASML Zomerspelen aanbiedt. Elke donderdagmiddag organiseert de club regulier voetbal tussen 11:00u en 13:15u voor de doelgroepen 6-12 en 13-18 jaar. Daarna, tussen 13:30u en 14:30u, is het tijd voor G-voetbal. “We zijn de club van goei volk, voor het volk. We zijn er voor iedereen. Sporten en bewegen zorgt voor verbinding, plezier en sociale contacten”, zo weet Dierx, die zich inzet als begeleider en trainer.   

“Ik zie ze van het veld stappen met een grote glimlach op hun gezicht.”
Trainer Sven Dierx
20180114142204 The Arrows shotbyjochem DSC03069 Sport verbindt (foto ter illustratie) © The Arrows

Een grote glimlach 

Het doet hem goed om de kinderen bezig te zien: “Je merkt dat het voetballen zoveel vrolijkheid, blijdschap en plezier teweegbrengt. Je ziet kinderen al genieten van de kleinste dingen. Ik zie ze van het veld stappen met een grote glimlach op hun gezicht en dat geeft mij een heel voldaan gevoel.”  

Voetbal verbindt 

Voor ouders en kinderen die nog twijfelen om zich in te schrijven heeft Dierx een duidelijke boodschap: “Wanneer je ergens binnenkomt is het nog even aftasten en de kat uit de boom kijken, maar wanneer je gaat voetballen ontstaat het contact vanzelf. Je maakt nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, het is een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en je bent lekker in beweging. Voetbal verbindt. Dat zul je vanzelf wel merken als je een keertje meedoet!”   

Doe ook mee! 

Het G-voetbal in Eindhoven is één van de sportactiviteiten speciaal voor kinderen met een aandoening of beperking. Eerder was er al paardrijden met Sanne Voets. Ook in Veldhoven wordt er elke dinsdag G-voetbal georganiseerd en op zaterdagen biedt Krav Maga international uit Eindhoven Uniek Sporten Boksen aan. Benieuwd naar de exacte tijden? Bekijk dan het gehele aanbod op de website en schrijf je GRATIS in: https://asmlzomerspelen.nl 

De ASML Zomerspelen wordt mogelijk gemaakt door ASML in samenwerking met het BrabantSport Fonds én More2Win als uitvoerend partner. Zo maken we samen #brabantsterkerdoorsport  

053 De ASML Zomerspelen biedt maar liefst 24 verschillende sporten aan
182
111
091
068
178